fredag 21 november 2014

Julstämning: Julklappstips till din älsklingsprepper

Julen står för dörren och eftersom det fortfarande finns människor som firar att det för tvåtusen år sedan föddes en snickargrabb i ett stall och därför ger varandra presenter och äter sill, så... Well... Jag ser ett upplägg för ett blogginlägg här:

I ämnet "litteratur" finns två givna böcker - varav den ena kommer från kompisen från "Zombieöverlevnadsbloggen" - Herman Geijer. En bok som jag personligen sett fram mycket emot sedan jag hörde om den första gången, någon gång ungefär såhär års förra året.  Det är en överlevnadshandbok, men som faktiskt tar upp också intressanta aspekter av överlevnad som annars glöms bort - som hur man hanterar stressreaktioner och gruppdynamik - och allt mot bakgrund av det just nu kanske största populärkulturella hotet - zombieapokalypsen.

MEN?! - tänker du "Kom det inte en zombieöverlevnadsbok från Max Brooks för några år sedan?" - Jo, men den här boken känns mer intressant ur ett svenskt perspektiv. Den tar upp t.ex. överlevnad i svensk terräng och hanterar lagar och myndigheters organisation i krislägen utifrån svenska förhållanden. Dessutom är boken härligt befriad från "100 sidor om vapen att bekämpa zombierna med" och är mer inriktad på "överlevnad under flykt" snarare än "strid" - något som kanske känns mer tillämpbart i ett land som upplevt två hundra år av obruten fred?

Anyways - boken finns att "förbeställa" just nu - om du vill ha den före jul, att kunna ge bort i julklapp - genom ett "förköpserbjudande" nedan. Köp för härligt nördig överlevnadskunskap - till dig själv eller en familjemedlem.




Nästa bok är givetvis den tidigare beskrivna "Stjärnklart" av Wilderäng. Jag tänker egentligen inte skriva så mycket mer än så - för det inlägget där jag recenserade boken är fortfarande den här bloggens mest besökta. Någonsin. Med sisådär hundra gånger så många besök som vilket annat helst av mina inlägg. Så... Well - den behöver egentligen inte mer reklam. Men köp den till någon du tycker om. Och låna den efter nyår när vederbörande läst ut den - du vill ha läst den boken nästa år!

Men förstås räcker inte bara böcker för att fylla jultomtens överkonsumtionsstinna klappsäck. Så - här några tips på "stocking stuffers" för din favoritsurvivalist - små bra-att-ha-prylar som visar omtanke och kärlek på det där alldeles speciella sättet som bara människor som på riktigt bryr sig om varandra kan visa!

Som första tips kommer den här lite söta "adventskalendern" från "överlevnadsbutiken" med praktiska smågrejer att ha i sin EDC  - en för varje dag hela vägen fram till jul. Något att verkligen mysa med!

För övrigt kan berättas att just överlevnadsbutiken har en massa bra grejer att handla - och har dessutom en bra guide till allergener i sin frystorkade mat, så att man kan - om man är överkänslig för något slags livsmedel som ägg, mjölk eller gluten, hitta alternativ som inte innhåller några allergener.

Förresten, på tal om "stocking stuffers" - det kan ju vara så att man behöver just något slags socka att stoppa nyss nämnda "småklappar" i - varför inte köpa ett par rejäla ullstrumpor från t.ex. surplusbuy.se, där du för övrigt kan hitta annat smått och gott (som gasmasker och andra helt oumbärliga prylar för din BOB eller Exit Bag)

Se - där - några smågrejer - i allt ifrån prisklassen "några tior" och upp till "några hundra" för din alldeles egna favoritprepper.

God Jul!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar