torsdag 27 november 2014

Fler julklappstips

Såhär i juletid blev (inte helt otippat) mitt förra blogginlägg om julklappstips för preppers en succé, och eftersom många tyckte att det var lite "mjukt" i sin framtoning kommer här ett par roliga "tacticool" survivalistprylar att lägga under granen.

Först ut i dagens lista är en sådan där julklapp för hela familjen - "tactical bacon" eller "tacbac". Bacon på burk med lång hållbarhet.

Det här är en produkt som jag själv inte testat - vilket egentligen är ett sådant där mysterium som ofta uppenbarar sig under undrens tid - Julen - men jag känner själv, då jag lever med en människa som gillar bacon, att det här är en produkt jag borde ha i mitt förråd hemma .

Givetvis kan man köpa den här produkten online i välsorterade prepper-butiker, men faktiskt också på ThinkGeek - min favoritbutik för roliga små tekniska nördprylar! Visst känns det som en vistelse i skyddsrummet är om inte lockande så i alla fall mer njutbart med lite "tactical bacon" att fira med i fotogenlyktornas sken?

Men vi måste ju ha något att stoppa nyss nämnda lilla tac-bac-burk i? Något som tomten har att plocka i alla godsaker i, liksom? Här ter sig allt annat än en "tactical christmas stocking" (have a holly MOLLE christmas!" förstås fel. En tacticool julstrumpa för alla de där små ficklamporna, eldstålen, knivarna och vad det nu kan vara.

Extra plus att man enkelt kan bygga ut den medelst fickor från valfritt taktiskt bärsystem (t.ex. försvarets stridsväst 2000) att stoppa t.ex. foliefiltar, ammunition eller sjukvårdsutrustning i.

Bär tomten "tacticool" gear kommer han i år med en sådan här julstrumpa full med gotter!

För äldre överlevare - säg att man fyller eller fyllt "moppemogen" känns det här som den givna julklappen? En cykel/moped utrustad med allt för att överleva ett SHTF-scenario. Den ultimata BOVen? Själv känner jag att den här - eftersom den dessutom är "miljövänlig" är en trevlig liten leksak som hamnar tämligen högt upp på min egen nörd-önskelista?

Vad önskar du dig själv i julklapp? Och vad tänker du ge din överlevnadsnördkompis? Skriv gärna i kommentarsfältet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar