fredag 14 februari 2014

Prepperprodukt vi glömt?

"Svärfar" hade ett arbete- på den tiden han jobbade - då han reste mycket.

Efter ett uppdrag utomlands då han bott på hotell, på TV i nyheterna, noterade ett inslag om just en hotellbrand där flera människor brunnit inne införskaffade han en sådan här:


En "räddningslina" för att kunna evakuera ut genom t.ex. ett fönster eller en balkong ifall det skulle behövas. Så man var förberedd inte bara på att ett hot faktiskt kan bli reellt utan också att man kan behöva vidta åtgärder för att bemöta det.

En "prepperprodukt" innan ens begreppet fanns! 

Det är värt att notera att de här produkterna (som "räddningslinan", "räddningskudden" för båten, och faktiskt "engångsgasmaker") i stor utsträckning såldes av försäkringsbolagen - något som då - på 80-talet - var helt normalt. Det var till försäkringsbolagen man vände sig för att dels få realistiska bedömningar om riskerna med sitt liv, men också lösningarna för att undvika riskerna.

Givetvis låg också detta i försäkringsbolagens intresse - man kunde ju sälja fler produkter än bara de försäkringsbrev man hade i portföljen, genom att sälja en - inom citationstecken "försäkring inför det oförutsedda". Det fanns helt enkelt produktformade hål i marknaden för just lösningar som skulle kunna höja den upplevda säkerheten hos en generation kunder som rent generellt hade en mycket bättre beredskap än idag att klara av rimliga hot själva!

Det pekar också på ett sätt ut den tidsanda som rådde - du var som enskild medborgare förväntad att vidta egna åtgärder för att klara din egen överlevnad - och detta i ett land som just då hade ett väldigt välutvecklat både beredskapsskydd och försäkringssystem. 

Hur många av Er ser sådana här produkter idag?


Lättanvända, billiga produkter för att tex bemöta hot som hotellbrand, när man reser utomlands?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar